논문 (학술지)
Effects of CoQ10 on in vitro semen quality of chickso (Korean brindled bull) Semen stored in Triladyl diluent
등록번호 | - | SCI 구분
?
※구분 : SCI(SCIE포함), 비SCI |
비SCI |
---|---|---|---|
저자명 (주·공동저자) | 김성우 ※ 과제 참여정보와 일치하는 연구자 상세정보로 정확하지 않을 수 있습니다. |
||
논문구분 | 국외기타논문집 | 학술지명 | Biology of Reproduction |
ISSN | 0006-3363 | 학술지 출판일자 | 2018-07-13 |
학술지 볼륨번호 | 51(0) | 논문페이지 | 215 ~ 215 |
학술지 임팩트팩터 | 3.432 | 기여율 | 100 % |
초록 | This report focuses on the effects of CoQ 10 and storage temperature on in vitro characteristics of chickso (Korean brindled bull) semen stored in Triladyl egg yolk diluent. The semen was diluted 1:9 at room temperature and stored at 5 ℃ of BOD incubator for 6 days with treatment of 1, 10, 50 μg/ml of CoQ 10 at a concentration of 40~60x106 sperm/ml. After low temperature preservation, the motility of sperm was assessed by using Sperm Motility Analysis System (Medical Supply, Wonju, Korea). CoQ10 treatment yielded better motility rate at 4 to 6 day (Control vs 50 μg/ml CoQ10; 74.6% vs 82.3% at day 4, 54.2% vs 68.6% at day 6, P<0.05). The sperm membrane integrity was assessed by using the Live/Dead sperm viability test kit. The CoQ10 treatments protected the membrane integrity rate than control (42.6% vs 59.6% at day 6, P<0.05). In conclusion, our findings showed the possibility of long term preservation of chickso fresh semen with CoQ10 treatment with increase of longevity of spermatozoa and integrity of sperm membranes; further results on in vitro fertilization and embryo development are ongoing |
연구개발성과 등록 또는 활용에 대한 문의는 논문 연구개발성과 담당자를 통해 문의하시기 바랍니다.
[문의] 한국과학기술정보연구원 Tel : 042)716-7066, https://curation.kisti.re.kr/
- NTIS 관련 이용문의는 NTIS 콜센터(042-869-1115)로 문의하시기 바랍니다.
NTIS의 논문 정보는 국가연구개발사업 수행을 통해 발생된 성과로, 조사분석 등을 통해 입력된 정보를 수집 및 제공하고 있어, 출판사 또는 논문 정보 제공 사이트(Scienceon, RISS 등)에서 일괄 제공하는 논문 정보와 차이가 있을 수 있습니다.